Coșul meu

0 produse

Alergeni

Alergenii sunt proteine care provoacă o reacție exagerată a sistemului imunitar.

În general alergenii din produsele alimentare pot fi reprezentați fie de diferite adaosuri precum proteinele din soia, proteinele din lapte sau glutenul, fie de condimente: piper, boia sau semințe de țelină

Conform Directivei 2000/13/ CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ŞI A CONSILIULUI din 20 martie 2000 alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

                   

Cereale care contin gluten (grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate.

  

Telina si produse derivate

  

Crustacee si produse derivate.

  

Mustar si produse derivate

  

Oua si produse derivate.

  

Seminte de susan si produse derivate

  

Peste si produse derivate.

  

Dioxid de sulf si sulfiti in concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate in SO2

  

Arahide si produse derivate.

  

Lupin si produse derivate  

  

Soia si produse derivate.

  

Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza).

  

Fructe cu coaja, de exemplu migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produse derivate.

Cele mai vândute